Saraybosna Eğitim Müşavirliği

IUS Öğrencilerini Büyükelçimiz ile Buluşturduk

Eğitim Müşavirliği olarak Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS)’ta okuyan T.C. vatandaşı öğrencilerimizi Büyükelçiliğimizde ağırladık ve öğrencileri Büyükelçimiz Haldun KOÇ ve IUS Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin TOPRAK ile buluşturduk.
IUS Öğrencilerini Büyükelçimiz ile Buluşturduk

Sohbet ortamında geçen toplantı; Büyükelçimiz Haldun KOÇ, IUS Rektör Yardımcısı Prof.  Metin TOPRAK, Eğitim Müşavirimiz Vasi ETE, Konsolos Oğuz KILIÇ ve IUS Rektörlüğü tarafından seçilen  T.C. vatandaşı öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

 

Büyükelçilik tarafından hazırlanan sunum ile detaylı bilgiler veren Sayın KOÇ; Bosna Hersek devleti ile Türkiye’nin tarihi birlikteliğinden, Fatih Sultan Mehmet tarafından hazırlanan ve farklı kültürlerin bir arada yaşama garantisi olan Ahitname’den, Dayton Anlaşması’dan, Bosna Hersek Devlet sisteminin realitesini kabul ederek barışın sürekliliği için neler yapıldığından, yeni Srebrenitsaların yaşaması için neler yapıldığı hakkında, Türkiye olarak bu ülke ile ilgili hiçbir gizli gündemleri olamadığından, bu ülkenin bütünlüğü ve birlikteliği için çalıştıklarından, NATO ve AB üyesi bir Bosna Hersek perspektifinden bakıldığından, OHR Yüksek Temsilciliğinden, AB şemsiyesi altında kurulan EUFOR ve o kapsamında Butmir askeri birliğimizden, Hırvatların genel seçimlerle ilgili çalışmalarından, Devletimizce önerilen Saraybosna- Belgrad otoyolundan, DEİK’in katkılarından, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Boşnak başta olmak üzere tüm insanlara anlatılması gerektiğinden, Kurum/Kuruluşlarımızca yapılan etkinliklere katılımın faydalı olacağından, Türk aleyhtarlığı üzerine gelişen bu seçim sürecini doğru kanalize edilmesi için çalışılması gerektiğinden, Referandum Sürecinde Büyükelçilikte tam bir Demokrasi şöleninin gerçekleştirildiğinden, Türkiye’nin sahip olduğu ileri demokrasi anlayışından, 2014 sel felaketinde Bosna Hersek’te din dil ırk gözetmeden tüm taraflara yardım edildiğinden, Bosna Hersek’ten 15 bin ton et ithal edilerek büyük bir maddi destek verildiğinden, 201 yılında 220 milyon $ olan ticari hacmin 2016 yılında 300 milyon $ yükseldiğinden, Türkiye’nin toplam desteğinin yaklaşık 1 milyar $ olduğundan, Una-Sana Kantonunda bulunan 18 Mart Şehitler abidesinden, geniş bir coğrafya tarafından konuşulan Boşnakçanın öğrenilmesinin faydalı olacağından, özgüveni yüksek ve sosyalleşmek için gayret edilmesi gerektiğinden, okumanın faydalarından, dünyayı ve dünya literatürünü takip edilmesinin faydalarından bahsetmişlerdir.

 IUS Rektör Yardımcısı Prof Dr. Metin TOPRAK; Boşnakçanın geliştirilmesi ve Boşnak öğrencilerle kaynaşmanın faydalarından, öğrencilerin özgüvenle ve samimi bir şekilde kendilerini ifade etmeleri gerektiğinden bahsetti.

 Eğitim Müşavirimiz Vasi ETE; Nisan 2016 tarihinde kurulan Eğitim Müşavirliği olarak öğrencilere ulaşmak ve sorunları ile ilgilenmek için çaba sarf ettiklerinden, öğrencilerin herşeyden önce derslerinden başarılı olmaları gerektiğinden, öğrencilerin sorumluluklarını ve vatandaşlık görevlerini ihmal etmemeleri gerektiğinden, yurt dışında okuyan öğrencilerin bu ülkenin kanunlarına göre de hareket etmeleri gerektiğinden, IUS’taki dereceye giren öğrencilerin T.C. vatandaşı olan öğrencilerden de olması temennisinden ve samimiyetle öğrencilerin eleştiride bulunabileceklerinden bahsetti.

 

26-12-201726-12-201726-12-2017

Ambasada Republike Turske Eğitim Müşavirliği Vilsonovo Setaliste Sarajevo, 71000 Sarajevo - 387 33 209 900 (Bilgi Almak ve Randevu Almak için 09.00 ile 12.30 saatleri arasında arayınız.)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.